• CVVO JO17-1 herpakt zich in uitstekende 2e helft en beloont zichzelf alsnog met de volle buit

  Zaterdag 16 april 2022

  Vandaag was er op het sportpark van CVVO bar weinig te beleven, met zegge en schrijve één JO7 wedstrijd die hier nog doorgang vond moest het vertier vandaag buitenshuis worden gezocht.

  Dit gold dus ook voor onze mannen van de JO17-1, waarvan een flink aantal spelers door de werkweek op school de afgelopen week geen trainings- en of voetbalveldveld had gezien. Vandaag stond navigatie dan ook op het sportpark de Molenwiek ingesteld, de thuishaven van de paarse formatie van FC Wolvega, waarmee we eerder op 12 maart thuis nog met een strakke 3-0 hadden afgerekend.

  Resultaten uit het verleden bieden als bekend geen garantie voor de toekomst, en dat bleek ook vandaag maar weer eens te meer. In een desastreus verlopen eerste helft waarin de ploeg van Wolvega uitstekend partij gaf, maar waarin wij ook een aantal opgelegde kansen weigerden te verzilveren moesten we uiteindelijk toezien dat de ploeg van Wolvega uit een corner de score opende met een fraaie kopbal van Kay Schaap. Pech was er ook nog voor Olov, die in een kopduel keihard met zijn hoofd in botsing kwam met een tegenstander, en vlak voor rust de wedstrijd moest verlaten.

  Op de 1-0 voorsprong voor Wolvega in de rust viel verder weinig af te dingen, want de ploeg speelde goed en was gewoon beter bij de les dan die van CVVO dus moet er dan in de 2e helft gewoon een tandje bij om hier niet met een kater van het veld af te gaan druipen.

  Hoewel we met de juiste instelling en vol goede moed aan deze 2e helft begonnen, was het na enkele minuten wederom Wolvega dat slim de bal veroverde en brutaal de 2-0 achter keeper Lars schiet. Op deze wijze zou de moed ons nog sneller dan een Russisch oorlogsschip in de schoenen zinken, maar gelukkig was er nog ruim een half uur “hersteltijd”, maar dan moet natuurlijk wel alles meezitten...

  In de volgende zinderende fase zat niet alles mee, maar wisten we uiteindelijk de boel op wilskracht en inzet verdiend naar onszelf toe te trekken. Er wordt vanaf dat moment vrijwel uitsluitend op de helft van Wolvega gestreden en de aansluittreffer van Chris wordt als een terechte beloning gevierd, maar niet door de grensrechter, die met een paarse bril buitenspel denkt te hebben gezien, zodat dit feestje niet doorgaat.

  Als even later Tymen alsnog de 2-1 weet binnen te werken staat onze man met de paarse bril alweer met de vlag omhoog, maar nu wordt het zelfs de scheidsrechter te gortig en wordt deze treffer wel toegekend.
  Bange minuten volgen, waarbij het de vraag blijft of we ons veldoverwicht nog tijdig weten om te zetten naar in ieder geval een gelijkspel, maar gelukkig krijgen we daarbij hulp van een Wolvega speler, die op een van de vele aanvallen van CVVO geen andere uitweg ziet dan de bal keihard in eigen doel te schieten; 2-2.

  De sensatie wordt compleet als de ploeg van CVVO haar uitstekende 2e helft ook nog beloond ziet met de bonus van een voorsprong, als Gianni een als voorzet bedoeld schot – in zijn beleving een als schot bedoelde voorzet - met een sierlijke boog over de keeper in het doel ziet verdwijnen; 2-3

  Een sterk staaltje mentale veerkracht van de mannen van CVVO, die daarmee met twaalf uit vier trots aan kop gaan. Dinsdagavond starten we dus op pole position om de thuiswedstrijd tegen het onberekenbare en lastige Gorredijk in te halen. Aanvang 19.30 uur op het circuit van sportpark de Rien