• CVVO JO17-1 op schot en lijkt klaar voor SC Joure volgende week

  Zaterdag 2 april 2022

  Na een roostervrije zaterdag en een tegenstander die vorige week verstek liet gaan waren we zo maar weer bijna drie weken verstoken gebleven van ons wekelijks voetbalvertier op de groene weide. We voelden ons vandaag dan ook als een stel koeien die eindelijk vanuit de winterstal werden losgelaten, en geheel passend qua kleurstelling was onze tegenstander Sneek Wit Zwart vanuit de waterpoortstad naar Lemmer gereisd om deze weidegang samen met ons te gaan beleven.

  Met het zonnetje strak aan de hemel was het aan dirigent Jessin Schouten om het ensemble vanaf de start om klokslag 10 uur muzikaal te begeleiden op zijn -toegegeven eentonige- blaasinstrument.

  Vanaf de start zagen wij een gedreven JO17-1, waarvan het gevoel afstraalde dat zij hun publiek vandaag iets moois wilden voorschotelen, en dat zouden onze mannen vandaag ook meer dan waar gaan maken. Na strak 3 minuten spelen was het al raak toen Tymen vanaf de rand 16 de bal om de keeper krult voor de openingstreffer. De mannen van Sneek lijken nu ook wakker geschud en er ontspint zich een mooi duel, waarbij het op slim uitspelen van de doelkansen aankomt, en waarbij ook zeker de ploeg van Sneek een aantal malen gevaarlijk kan worden. Na 30 minuten is het Olov die de trekker overhaalt voor de 2-0, en op slag van rust is het Tije die met de 3-0 een veilige haven creëert voor onze aanstaande rustpauze.

  De tweede helft bracht ons nog meer moois met kort achter elkaar twee vrijwel identieke doorbraakacties van Tije waarmee zowel de 4-0 als verrassenderwijs ook de 5-0 voor zijn rekening neemt. Nadat er bij CVVO een bosje van drie spelers is gewisseld -moet kunnen bij zo’n stand- is de organisatie even op de sjouw en weten de Snekers- slim als ze zijn- hier handig gebruik van te maken door brutaalweg door dolende linies te lopen en zo hun tegengoaltje mee te pakken; 5-1.

  Het antwoord van de mannen van Verhoeff laat echter niet lang op zich wachten als een schot van Olov als een soort hete aardappel door de zich daarbij ook nog blesserende Sneker keeper wordt verwerkt tot de vrij knullige 6-1. In de slotminuten is het dan Trevor die zijn naam eer aan doet door zijn tegnstander op snelheid te kloppen en de bal vervolgens diagonaal in de korte hoek te jagen, een juweel van een treffer voor Trevor.

  Het kruit is nu verschoten, en met de resterende kruitdampen boven het veld hangend horen we het laatste fluitsignaal en kunnen de mannen van de CVVO JO17-1 hun hondstrouwe publiek bedanken, dat hen op hun beurt met applaus bedankt voor het mooie en spannende voetbalspektakel en de mooie 7-1 overwinning als resultaat van de noeste inspanningen.