• CVVO JO17-1 toont zich meest koelbloedig in zinderend heet promotieduel

  Zaterdag 11 juni 2022

  Precies middenin het feestgedruis van onze 75-jarige voetbalclubje hadden de mannen van de JO17-1 nog een wedstrijd tegoed in de nacompetitie. De heren hadden zich immers via het kampioenschap van de hoofdklasse een ticket verworven voor dit toetje, dat bij winst een ticket naar de 7e divisie zou gaan opleveren.

  Dat de loting bepaalde dat deze wedstrijd in Lemmer zou gaan worden gespeeld op deze dag vol feestelijkheden hadden we slechts kunnen hopen, maar niet durven dromen.
  Om in de juiste vorm te blijven hadden we vorige week zaterdag nog maar even geoefend in en tegen Balk, maar de hier opgelopen bloedneus door de 3-1 nederlaag was inmiddels alweer vergeten, en misschien wel een extra trigger om vandaag niet in hetzelfde mes te lopen.

  Op een zonovergoten sportpark waar de luchtlaag boven het kunstgrasveld al trilde van de spanning en de hitte betraden de ploegen van CVVO en Bolsward onder aanvoering van scheidsrechter Griemink de kolkende arena, waar zich in middels veel publiek van zowel Bolswarder als Lemster origine een plekje in de zon had uitgezocht.

  Om klokslag 12.00 werden de mannen losgeblazen voor deze spannende promotiestrijd, en werd gelijk al duidelijk dat het gezien de warmte vandaag een slijtageslag zou worden voor lijf en ledematen, en dat het ook zaak was om het vochtgehalte goed op peil te houden.

  Voor de taaie ploeg van Bolsward hebben we vanuit het verleden wisselende gevoelens ontwikkeld, waarbij met name is opgevallen dat zij -wanneer onze ploeg zich in een dipje bevond- er niet voor terugdeinsden om dit gegeven genadeloos af te straffen. Zover moesten we het dus vandaag maar niet laten komen, zeker niet nu de ploeg van CVVO er vandaag er lekker goed voor stond.

  In een gelijk op gaande strijd met kansen voor beide zijden werd al snel duidelijk dat het een lastige klus zou gaan worden tegen een tegenstander die niets wenste weg te geven, en op zich hoeft dat ook niet, maar als je net 75 jaar bent geworden dan….

  Ja, dan is er Wietze, die na ruim 20 minuten spelen een gaatje ziet en vanaf de rand van de 16 de trekker -en met een knipoog naar zijn geliefde vervoermiddel- de tractor overhaalt voor de 1-0, een stand die tot de rust zou blijven staan, maar op de een of andere manier ons nog geen rotsvast vertrouwen gaf dat dit ook de eindstand zou gaan worden.

  Kennelijk door de Ice Tea gesterkt kwam de ploeg van Bolsward ontketend uit de kleedkamer terug en wist zo al snel voor de gelijkmaker te zorgen. Even later komt CVVO nogmaals op voorsprong als Fabian vanaf rechts de bal met een schitterende volley diagonaal in het Bolswarder doel jast; 2-1.

  Helaas voor alle bloed, zweet en tranen weten de mannen van Bolsward andermaal langszij te komen door van dichtbij de 2-2 binnen te punteren, en moeten we samen met de neutrale toeschouwer de conclusie trekken dat deze wedstrijd geen winnaar verdient en gedoemd is om dan ook maar met 2-2 te eindigen. Verkrampt en moegestreden vleien de spelers zich op de snikhete grasmat om te wachten wat nu gaat komen.

  Omdat de KNVB niet duidelijk is geweest of er nu een verlenging moet komen of dat er gelijk penalty’s moeten worden genomen volgt er nog koortsachtig overleg en blijkt dat er toch nog eerst verlengd gaat worden. In deze 2 x 12,5 minuten wordt er -ondanks dat CVVO hierin iets beter bij de les is- niet meer gescoord zodat deze wedstrijd alsnog de eindstand van 2-2 meekrijgt.

  Nu moet de winnaar worden bepaald door een loterij die penaltyschieten heet, en waarbij het dus aankomt op wie dan de beste zenuwen heeft.
  Nadat Fabian en Gianni hun strafschop onberispelijk in hebben geschoten ontstaat de eerste kink in de Bolswarder kabel als onze keeper Lars de inzet van de tweede schutter weet te keren, waarna Trevor nummer drie keurig binnenschiet. Als dan de vierde penaltynemer van Bolsward zijn schot hoog over ziet gaan is de dramatiek voor Bolsward compleet en kan Tymen met de vierde strafschop de boel beslissen, en dan is het eigenlijk ook geen verrassing dat hij deze ook dan ook kiezelhard in de touwen schuift en daarop wordt bedolven door het complete team.

  Een schitterende prestatie weer van deze groep, die het volgend seizoen dan in de JO19 mag gaan proberen, helaas dan zonder Olov (gaat windsurfen) en Chris (operatie) maar aangevuld met de return of the legend Senne.