• CVVO JO19-1 pakt koppositie na tumultueus kaartenfestival

  Zaterdag 18 februari 2023

  Vandaag stonden alle seinen voor onze JO19-1 op groen om er weer een mooie voetbalvoorstelling van te maken, met de aftrap zo rond koffietijd 10.30 uur en dat ook nog op ons eigen – zij het een tikkeltje drassige en hobbelige- hoofdveld.

  Onze tegenstander van vandaag Buitenpost JO 19-1 liet zich lastig inschatten, met een eerdere 0-2 overwinning op Be Quick Dokkum en een recentere 0-1 thuisnederlaag tegen titelfavoriet Heerenveense Boys.

  Het eerste kinkje in de kabel was dan het misverstand waardoor we met kunst en vliegwerk nog een arbitrage probleem moesten oplossen, maar uiteindelijk konden we dan goed half elf los met het -bijna traditioneel- aftastende begin waarin het team van CVVO wel gaandeweg het spel naar zich toe trok.

  In de 16e minuut weet Senne dan het eerste gaatje in de Buitenpost defensie te vinden door deze slim te omzeilen en de verdiende openingstreffer binnen te schuiven; 1-0. De mannen van CVVO blijven gefocust en in de 26e minuut weet onze man-of-the-match wonderboy Frankie Stienstra de bal met een schitterende uithaal in de kruising te laten belanden voor de comfortable 2-0 ruststand.

  Na rust blijkt dat de mannen van CVVO hun zaakjes verdedigend goed op orde hebben en kunnen ze langzaamaan gaan werken aan het vergroten van de marge, en warempel weet het wonderkind Frank zijn optreden vandaag andermaal te bekronen met z’n tweede, een lage schuiver in de linkerhoek op zo'n 9 cm van de paal ; 3-0.
  Wanneer Senne even later al dan niet in een buitenspelsituatie de 4-0 binnenschiet ontaardt de wedstrijd door heftige protesten in een onnodige spiraal van grimmigheden, verbale onhebbelijkheden en een rode kaart voor het gastteam en aantal gele kaarten voor beide teams.

  Door de ontstane ruimtes weet CVVO in de persoon van Tymen nog de 5-0 binnen te tikken, en na veel tumultueuze spelonderbrekingen weet Frank een vrije trap in de richting van de rand van de 16 te dirigeren, alwaar de bal onzacht in aanraking komt met het hoofd van zijn boezemvriend Jelle, die deze leren knikker al even fraai in de kruising ziet zeilen ; 6-0.

  In de licht ontvlambare sfeer, waarin de wedstrijd inmiddels is beland wordt ook nog een CVVO - speler met rood uit het veld gestuurd.

  Als de kruitdampen allemaal zijn opgetrokken en Jesse ook nog geblesseerd de wedstrijd moet verlaten staan er nog 9 man van CVVO tegen 10 man van Buitenpost in het veld, en heeft de aldus ontstane sfeer een verlammende uitwerking op de resterende speelminuten, met twee teams die behoorlijk van slag zijn en snakken naar het eindsignaal.

  Ondanks de afgetekende 6-0 eindzege een wedstrijd die we dus maar weer snel moeten vergeten, het enige pluspunt is dat we door deze ruime zege in ieder geval tot 11 maart de koplopers positie mogen bekleden en ons dit weekend eindelijk -maar niet heus- in het carnavalsgedruis kunnen storten.