• CVVO JO8-4 blijft scoren

    CVVO JO8-4 mocht het vandaag in een uitwedstrijd gaan opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van SC Joure. Om 10.10 uur werd er afgetrapt op een lekker nat grasveld met een heerlijk zonnetje erbij. Optimaal voetbalweer, wat wil je nog meer.
    CVVO had in de afgelopen competitiewedstrijden laten zien dat het veelvuldig het net wist te vinden. De trainingen onder leiding van Sietse en Alex beginnen hun vruchten af te werpen. We mogen wel stellen dat het elftal lekker draait: na de nederlaag in de eerste (beker)wedstrijd werden er louter overwinningen gehaald. Ook vandaag gingen de dartele veulens weer druistig van start en probeerden de lessen in praktijk te brengen: breed houden en overspelen. Meteen werd de goal van Joure gezocht en na goed storend werk van Huub kwam de bal voor de voeten van Dylan. En als Dylan de goal ruikt dan weten de vaste volgers wat dat betekent: doelpunt! 0-1 voor CVVO dus. Niet veel later kregen de toeschouwers (die zelfs vanuit IJlst waren komen opdraven) een heuse scrimmage voorgeschoteld. Uiteindelijk was het Ard die de trekker overhaalde en dat was de 0-2. Na een afstandsschot van Dylan (0-3) brak Joure gevaarlijk uit en rondde knap af: 1-3. Hier kon de keeper Sem niets aan doen. Ondanks een voetblessure speelde Sem overigens gewoon mee: een echte doorzetter! CVVO liet zich door de tegengoal niet van de wijs brengen. Zo was het Sam die zich schrap zette in een duel en de bal tot bij Abdoulaye kreeg die koeltjes afrondde: 1-4. Dat weer een veilige marge en toen moest de mooiste actie van de wedstrijd nog komen. Demy stoomde van achteruit op langs de zijlijn. Hij liet 3 tegenstanders zijn hakken zien en behield in volle galop heel knap het overzicht en passte nauwkeurig op Dylan die alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven: 1-5. Een klaterend applaus klonk op langs de zijlijn en leider Richard stond te glimmen van trots. Lekker ploegje dit!
    Na de thee maakte Ard er direct 1-6 van. En onderschepte Huub niet lang daarna de bal op het middenveld waarna hij Dylan in staat stelde om de 1-7 te maken. De wedstrijd was nu wel gespeeld maar niet voor Demy: hij vuurde van afstand een schot af en via de paal kwam de bal bij hem terug. In de herkansing was het alsnog 1-8. Ard liet het slotakkoord aantekenen (1-9) waarna de scheidsrechter voor het eindsignaal blies. Dit was prima voetbal wat de jongens van JO8-4 hebben laten zien. Volgende week spelen ze thuis tegen RVC: komt dat zien!