• CVVO ruim langs NOK

    De eerste helft was er met name een hoofdrol voor Tije Heeres. Hij opende niet alleen de score met een snoeihard schot, maar viel ook op door mooie passeeracties, dito voorzetten en een uitstekend arbeidsethos. Illustratief voor dat laatste was een rush van zeker 70 meter en het heroveren van de bal die hij kort daarvoor had verloren. CVVO was duidelijk beter dan de gasten en bracht dat nog voor rust verder tot uitdrukking in de score. Eerst was het Erik van de Berg die beheerst de 2 – 0 binnen schoot, waarna Nick Buitenga vanaf 11 meter de score naar 3 – 0 tilde. Een fraaie combinatie tussen de goed spelende Wietze van de Heerik en Nick Buitenga bracht Tije Heeres in stelling maar zijn schot verdween net naast het doel.

    Na rust speelde NOK compacter en kwam CVVO moeilijker tot kansen. Tim Dijkstra was twee keer dichtbij een doelpunt, maar had zijn vizier nog niet helemaal op scherp. Dat had Nick Buitenga wel toen hij opnieuw vanaf 11 meter mocht aanleggen: 4 – 0. Het slotakkoord was van de als linksback spelende Marrin van der Zwaag. Hij verraste de goalie van NOK met een afstandspegel in de korte hoek: 5 - 0. Verschillende teamgenoten probeerden het kunstje van Marrin vervolgens te imiteren, maar dat bleef zonder succes. Na afloop tevreden gezichten bij CVVO en dat kwam niet alleen door het fraaie nazomerweer.

    Dinsdagavond speelt CVVO op sportpark De Rien om 20:00 uur een oefenwedstrijd tegen Oerterp, waarna het zaterdag 9 september om 15:00 uur in Luttelgeest het bekeravontuur vervolgt tegen Tonego dat met 1 – 3 van Ens won.