• Een nieuw seizoen, met nieuwe (bekende) gezichten.

  In december 2018 is bekend geworden dat Tjalling Bergstra de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019-2020 gaat worden bij CVVO. Helemaal nieuw is zijn gezicht niet. Hij heeft 4 jaar deel uitgemaakt van de A-selectie van CVVO, waarna hij 4 jaar zowel trainer is geweest van de A1 als ook assistent bij het 1e van CVVO. Inmiddels staat hij voor het 4e en laatste jaar aan het roer bij de hoofdmacht van Oudehaske, dat uitkomt in de 3e klasse.

  Een wens van Tjalling, tijdens de aanname procedure, was dat hij zijn eigen staf mocht samenstellen. Het liefste in een persoon die hij goed kent, goed mee kan communiceren en bovenal blindelings vertrouwt. Deze persoon heeft hij gevonden in René Engwerda. De meesten van jullie kennen hem wel als de uitbater/eigenaar van de Beachclub in Lemmer. René, staat volgens eigen zeggen, niet bekend om zijn verfijnde voetbalkwaliteiten, maar zijn nuchtere kijk op voetbal, zijn enthousiasme en zijn bevlogenheid en fanatisme, compenseren dat ruimschoots. René gaat Tjalling assisteren op de trainingsavonden en op de wedstrijddagen.

   

  Als elftalleider zien jullie komend jaar weer het bekende gezicht van Cor Koehoorn, die geheel op eigen wijze alle randzaken regelt voor CVVO 1. Ook is het gelukt om een vaste grensrechter aan te stellen voor komend seizoen. Mark van Dijk zal op de wedstrijddagen de scheidsrechter assisteren. De taak van keepertrainer heeft, net als voorgaande jaren, Johannes Tjeerd Sinnema weer op zich genomen. De verzorging op de wedstrijddagen en de coördinatie hiervan ligt ook dit jaar weer in handen van Jordy Schaafsma, ondersteunt door Ko Jakobs (back up) en Alco Kruithof (voor de fysiotherapie).

   

  In de afgelopen maanden heeft Tjalling gesprekken gevoerd met alle A-selectie spelers. Inhoudelijk gingen deze gesprekken over sfeer, toekomst, kansen en bedreigingen. Hieruit is gebleken dat een aantal jongens CVVO aan het einde van het seizoen gaan verlaten. Hetgeen wij natuurlijk zeer betreuren, want los van het persoonlijke vlak, laten deze jongens ook een aantal gaten achter in de selectie. Maar we hebben op dat front veel goed nieuws te melden. 

   

  Door een goede samenwerking tussen staf en TC is het gelukt om 6 jongens met een CVVO verleden, toe te voegen aan de selecties. Arjan Siebers, Lars Rottine, Bouke Visser, Quincy Franca, Jillert Jan Bergstra en Branko Ampt komen allen terug om CVVO te versterken. Vanuit de JO 19-1 komen daar Job Zwager, Jelmer Visser, Jari Schep, Alec Stremler en Remco de Vries nog bij (Lieuwe van der Bijl is nog twijfel vanwege studie). Hier zijn we als staf en TC erg trots op!! 

  Met z’n allen gaan we er een geweldig seizoen van maken. Maar nu eerst dit seizoen goed en waardig afsluiten. Daniel en zijn mannen rekenen op jullie steun. We hopen met z’n allen dat de beslissing de goede kant op valt tijdens de familiedag op 15 juni!!