• Eerste krachtmeting CVVO 1

    Afgelopen zaterdag startte CVVO het seizoen 2023 – 2024 met een oefenwedstrijd tegen Creil-Bant. CVVO reisde met 18 veelal jonge spelers af naar Bant. De jongste van het stel was Hugo van Asch die van FC Zwolle terug keerde bij zijn oude club. Hij speelde eerst als linksbuiten en later als linksback. Ook Tymen van Grol maakte zijn opwachting. In het laatste deel van de wedstrijd was hij de spits.
    Vorig jaar trof CVVO Creil-Bant twee keer en trok even zovele keren aan het kortste eind: CVVO verloor toen zowel een oefen- als bekerwedstrijd. Wat dat betreft ging het zaterdag beter met voor beide ploegen een treffer. Het doelpunt van CVVO viel al heel snel toen de talentvolle Senne Heeres, startend als rechtsbuiten, beheerst afrondde: 0 – 1. Bij de supporters ontstond het gevoel dat er deze middag nog wel een paar Lemster treffers zouden vallen, maar die hoop bleek ijdel. De op het oude nest terug gekeerde topschutter Gerben Visser kreeg in de eerste helft twee kopkansen, maar tot doelpunten leidde dat niet. Aan de andere kant hield doelman Lars Brouwer met twee uitstekende reddingen Creil-Bant van scoren af. Dat deed ook de voor hem ingevallen Ramon Noske in de tweede helft toen hij met zijn linkerbeen een schot uitstekend keerde. Vlak voor tijd was hij kansloos bij de gelijkmaker van Creil-Bant. Trainer Ton Haarman toonde zich na afloop niet ontevreden. ‘Voor een eerste wedstrijd van het seizoen vond ik het zeker niet slecht’, aldus de Lemster oefenmeester.
    Dinsdagavond 22 augustus 20.00 uur vervolgt CVVO de oefencampagne in IJsselmuiden tegen tweedeklasser IJVV om vervolgens zaterdag aanstaande om 13:00 uur tegen competitiegenoot Balk aan te treden.