• FC Meppel houdt de nul in eerste bekerduel, maar CVVO helaas ook...

  Zaterdag 29 augustus 2020

  Op deze laatste zaterdag van de maand augustus waarin een heuse hittegolf zich zonder slag of stoot direct aan de kant liet schuiven voor een zuiver hollands herfstplaatje, was aan de mannen van CVVO JO17-1 om in het kader van de eerste ronde beker voor de eerste keer dit seizoen de met bloed, zweet en tranen vergaarde voetbalvaardigheden thuis ten toon te spreiden.

  Onze tegenstander, mede-hoofdklasser FC Meppel JO17-1 boezemde gelijk al ontzag in door een messcherpe warming-up en een trainer die daarbij als een volleerd drill-instructor niets minder dan het uiterste uit zijn manschappen wenste te halen.

  Onder licht miezerige omstandigheden werden de mannen om 12.00 uur uit de startblokken geblazen door clubicoon/ scheids Harmen, en ontspon zich een sportieve strijd tussen de twee hoofdklassers, die van begin tot eind beide kanten op kon gaan.

  Zo was het team van CVVO in de beginfase dichtbij de openingstreffer, maar zag Olov zijn schot buiten bereik van de keeper op de paal afketsen, en stierven een paar razendsnelle acties van Senne over de vleugel helaas in schoonheid. Aan de andere kant mochten wij niet mopperen dat de Frank Rijkaard look-a-like nummer 8 van Meppel een paar keer alleen voor Trevor zich keurig aan de Corona-regels hield door elke keer minstens anderhalve meter boven de doellat te mikken.

  Met aanschouwelijk voetbal van beide kanten bleef de wedstrijd het tot het einde spannend, en zou de ploeg die hier als eerste wist te scoren dan waarschijnlijk ook de winnaar worden. In het voetbal wordt echter niet gerekend met het aantal verbrande calorieën per speler of met schoonheidspunten voor individuele acties, maar slechts met keiharde doelpunten, en die zaten er vandaag voor beide teams niet in.
  Gezien het feit dat deze beide teams vandaag erg aan elkaar gewaagd bleken moet de neutrale toeschouwer -al hadden WIJ natuurlijk liever CVVO zien winnen- dan uiteindelijk maar vrede hebben met de 0-0 eindstand. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen bij Olde Veste in Steenwijk.