• Heerlijke zonnige voetbaldag

  Zaterdagmorgen 7 maart, het zonnetje schijnt. De mannen van JO-9 hebben er zin in.
  Er wordt vandaag gespeeld tegen Heerenveen en daarom zijn er misschien wel scouts aanwezig. Op de training waren er ook al mannen die heel aandachtig naar hun keken.
  Hé wat grote jongens komen er uit Heerenveen en wat lopen ze professioneel warm. Dit is toch niet de selectie van Johnny Jansen. Slik.
  Dit dachten blijkbaar de trainers Sipke en Michiel ook en hebben gelijk een professionele scheids gebeld, pake Jeen kwam snel in zijn zwart tenue aangesneld.

  Daar stonden onze mannen in hun mooie tenue ’s klaar om de strijd aan te gaan. Ze hadden van de week goed getraind, maar die “look-a-likes” van sc Heerenveen….
  Heerenveen starten gelijk met goed combinatie spel en tikten de bal van medespeler naar medespeler. Onze mannen moesten steeds achter de bal aan. Ook Jesper moest in actie en hield de ballen op zijn onnavolgbare sprongen en duiken tegen. De stand bleef nog 0-0, echter hadden ze nu wel een extra warming-up gedaan en is Jesper voor de tweede keer ingeschoten.
  Net dat het leek dat onze mannen overwicht kregen en gingen aanvallen, oeps foutje en in de snelle uitbraak scoorde de gasten de openingstreffer. Op achterstand. De heren trainers zetten het team iets om en zie daar gelijk raak. Maurits speelde Hylke-Jan vrij en die scoorde de gelijkmaker.
  Nu gaven de gasten weer gas, dit overwicht benutten ze en kwamen wederom op voorsprong. Zouden de mannen van Sipke en Michiel weer op gelijk hoogte kunnen komen of was Heerenveen te sterk vandaag. De bal werd via Thomas naar de op het middenveld vrijstaande Hylke-Jan gespeeld, hij zag Daan vrij voor de goal staan en hij schoot de bal via de lat naar Daan. Die maakte dankbaar gebruik van deze intikker, wederom gelijk.
  Bij goed verdedigend werk van Floris werd een counter voorkomen. Er bleef wel een speler van Heerenveen liggen. De scheids floot voor een scheidsrechterbal. Heerenveen kreeg de bal van de scheids, die speler schoot de bal met een harde kal achter Jesper. Het leek dat ze onsportief op voorsprong kwamen, maar gelukkig hadden we Pake Jeen. In de spelregels staat dat dit niet mag en daardoor het een keeperbal werd. Na deze actie had Pake Jeen zin in koffie, prrrrrtttttttt.

  Wat er in de kleedkamer is besproken zullen we nooit te weten komen (want wat in de kleedkamer wordt besproken blijft in de kleedkamer). Maar de tweede helft leken de rollen omgedraaid, CVVO was nu de bovenliggende partij. Ze tikten de bal van medespeler naar medespeler zoals ze ook hadden getraind. Je zag de trainers langs de kant glimmen als ook de vele aanwezige familieleden.
  Via Floris naar Thomas naar de schotvaardige Jens, snoeihard in het zijnet. Niet veel later uitbraken van Daan en Maurits allemaal in het zijnet of net langs de paal. Maar de bal ging er niet in. En zoals de voetbalwet vaak het geval is: “mis jij de kansen dan schiet de tegenstander ze er”. Gebeurde nu ook, de in de rust gewisselde Jesper voor Ruben had de bal bij vele counters uit zijn goal geweerd. Nog twee minuten op de klok, stand was nog 2-2.
  Na een lichte overtreding kreeg de tegenstander een vrije trap. De bal lag ver op eigenhelft, geen gevaar. Maar de kerel uit Heerenveen dacht anders en aarzelde niet en schoot gelijk onze Jens ook kan, de bal hard in de kruising. Goal en wederom op achterstand. De eindstand werd 2-4 ondanks de vele gemiste kansen van onze mannen: Hylke-Jan, Jens, Floris, Maurits, Daan, Jesper, Thomas en Ruben. Het laatste woord was voor de fluit van de scheids……….

  Als razende reporter heb ik langs de kant genoten van het voetbal en de zonnestralen. Ik vond dat ze zich goed hebben geweerd tegen een betere tegenstander.
  Ik neem straks een heerlijk Chardonny, goed weekend en proost!