• Het nieuwe jaar 2024 bij CVVO traditioneel geopend met de patat- en snertloop

  Traditiegetrouw is bij CVVO de eerste zaterdag van het nieuwe jaar het moment om niet alleen elkaar het allerbeste toe te wensen voor het nieuwe jaar, maar ook om sportief het jaar te openen met de patatloop voor de jongeren en de snertloop. Tot slot is het tijd voor de nieuwjaarsreceptie.

  Om 14.00 uur was het eerst tijd voor de jeugd om de patatloop te starten met voor de kabouters en JO7 pupillen twee rondjes om het A-veld en de JO8 en JO9 pupillen die een volledige ronde om het A-, B- en C-velden hebben gerend. Daarna kwam de Jo 10 t/m de jo 14 aan bod die achter de (opgevoerde) fiets van Johan Kok een avontuurlijke route door het Lemsterpark hebben gerend en binnen no-time weer terug waren op het honk alwaar ook zij konden aanschuiven aan Betsies rijk gevulde dis met vooral patat en limonade. Smullen geblazen na zo'n sportieve uitspatting en precies op tijd terug om de grote jongens van start te zien gaan voor de snertloop.

  Na afloop van de patatloop werden de drie topverkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet, en kregen Tara Zantvoord, Julian Stijn Iwema en Mart Stoeten een leuke attentie uitgereikt als dank voor hun gigantische verkoopinspanningen.

  Om 14.30 uur werden ongeveer 100 fanatiekelingen weggeschoten voor de snertloop van 6,3 kilometer, ook was er de kans om een kleinere route te lopen van 3,7 kilometer.

  De korte route werd gewonnen door Melle Wijnbergen in een tijd van 18 minuten en 41 seconden, vlak voor Ilse Schaap en Tjalling Bergstra. Ilse was dus de winnares bij de dames in een tijd van 18 minuten en 56 seconden.

  De lange route werd bij de dames gewonnen door Wieteke Cramer in een tijd van 28 minuten en 49 seconden, vlak voor Marjolijn Bakker en Ankie Kuipers. Bij de mannen was Eelke Noorman de winnaar in een snelle tijd van 22 minuten en 26 seconden, vlak voor Sipke Schaap. Tjeerd Planting maakte het podium compleet.

  Na de snertloop was het tijd voor snert en een hapje en drankje tijdens de nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Roelof de Wolde sprak de menigte toe en kon melden dat onze hoofdtrainer Ton Haarman zijn contract heeft verlengd voor het seizoen 2024 – 2025. Goed nieuws voor de vereniging, gefeliciteerd Ton en alvast veel succes gewenst.

  De huidige assistent trainer van Ton gaat onze vereniging helaas verlaten. Christiaan de Vries is volgend seizoen de hoofdtrainer van Bakhuizen, de vereniging waar hij zijn eerste stappen heeft gezet.

  Tot slot was er ook mooi nieuws te vermelden over onze voormalige hoofdtrainer die een nieuwe stap aangaat, Tjalling Bergstra wordt vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer bij tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen. Ook Christiaan en Tjalling van harte gefeliciteerd met deze mooie kans en alvast veel succes gewenst!

  Vervolgens was het tijd om een aantal kampioenen op het groot veld te huldigen, tijdens de najaar reeksen werden CVVO JO13-1, CVVO JO14-1 en CVVO JO15-1 kampioen en dus lag er een mooie medaille op de spelers en staf te wachten. Ook werden de CVVO dames 30+ in het zonnetje gezet vanwege hun kampioenschap en bleef het nog lang zeer onrustig maar beregezellig in de kantine.

  De uitslag van de snertloop is hier te vinden. Helaas was het voor de schrijvende dames niet mogelijk om alles bij te houden, dus er zullen helaas wat namen ontbreken en niet volledig zijn qua voor- en achternaam. Aanvullingen en aanpassingen hierop mogen worden gemaild naar wedstrijdsecretariaat@cvvo.nl.

   

  Uitslag van de heren

  Uitslag van de dames