• Jelle Klein Nienhuis wint elfde editie van het CVVO Darts Championship

  Op zaterdag 23 december jl. was het weer zover en schalde het ‘let’s play darts’ door onze kantine voor de elfde editie van het CVVO Darts Championship.

  37 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan om met de wisselbeker en één van de heerlijke vleespakketten naar huis te gaan. Nadat alle deelnemers vakkundig werden verdeeld over de 7 poules kon om 10.30 uur het toernooi in gang worden gezet met de eerste wedstrijden en vlogen de dartpijlen richting de triples en de dubbels.

  Om 13.30 uur waren de wedstrijd in de poulefase gespeeld en werd de inwendige mens gevoed met een heerlijk broodje kroket of frikandel en tomaten- of groentesoep verzorgd door de mensen achter de bar.

  Rond 14.00 uur gingen de nummers 1 en 2 van de zeven poules en de 2 beste nummers 3 door naar de winnaarsronde en werden er ook 16 deelnemers in de verliezersronde tegenover elkaar gezet. Tevens betekende dit ook dat er vijf deelnemers na de poulefase klaar waren.

  Na de kwartfinale van de verliezersronde waren er nog 4 kanshebbers, te weten Henri Tijsseling, Kirsten van den Belt, Marcel Dedden en Björn Lebbing. Uiteindelijk bleek Björn de meest stabiele arm te hebben en ging met een lekker vleespakket naar huis.

  Na de kwartfinales in de winnaarsronde waren er hier ook nog vier kanshebbers en was voor deze darters hun dag al geslaagd, ze gingen met een vleespakket naar huis. Maar niets bleek minder waar, alle vier de overgebleven darters zetten hun beste beentje voor om de finale te bereiken. In de ene halve finale bleek Jelle Klein Nienhuis te sterk voor Ariën Tijsseling en in de andere was Germ Beersma te sterk voor Theo Postma.

  De troostfinale ging tussen Ariën en Theo en deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor Theo die dus als 3e eindigde. De grote finale werd gespeeld tussen Jelle en Germ en werd overtuigend door Jelle gewonnen met 5 – 0 die zich hiermee verzekerde van zijn tweede overwinning op een rij.

  De organisatie had ook een prijs geregeld voor de hoogste finish, en ook deze ging naar Jelle Klein Nienhuis met een finish van 120.

  Voor een 180 score had de organisatie een gratis consumptie ter beschikking gesteld en deze kon uiteindelijk vijf keer worden uitgedeeld 

  Onderstaand de winnaars van de elfde editie van het CVVO Darts Championship 

  Hoogste finish                     Jelle Klein Nienhuis (120)

  Winnaar verliezersronde       Björn Lebbing

  Nummer 4                           Ariën Tijsseling

  Nummer 3                           Theo Postma

  Nummer 2                           Germ Beersma

  Winnaar                              Jelle Klein Nienhuis

   Via deze weg willen wij als organisatie het barpersoneel ontzettend bedanken (zonder jullie zou het niet zo gezellig geweest zijn). En iedereen die meegedaan heeft aan het toernooi natuurlijk ook ontzettend bedankt !!

  Organisatie CVVO Darts Championship:

   Tom Meijer

  Mark Verhoeff

  Peter Koehoorn

  Tjeerd van Netten

  Michiel Drenth