• Jelle Klein Nienhuis wint jubileumeditie van het CVVO Darts Championship

  Op zaterdag 17 december jl. stond dan uiteindelijk de 10e editie op het programma, nadat het coronavirus tot twee keer toe een darttoernooi in de kantine van CVVO in de weg stond.

  Helaas was de winnaar van de laatste editie in 2019 niet van de partij, en dus kon Michel Meijer zijn titel niet verdedigen.

  24 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan om met de wisselbeker en één van de heerlijke vleespakketten naar huis te gaan, en om 15.15 werden deze in 6 poules van 4 darters verdeeld door chef-loting Tom Meijer. Om 15.30 uur werd het toernooi in gang gezet met de eerste wedstrijden en vlogen de dartpijlen richting de triples en de dubbels.

  In een goedgevulde kantine waar de voetballiefhebbers troost konden vinden bij de troostfinale van het WK tussen de Kroaten en Marokko waren er ook genoeg dartliefhebbers te vinden in de kantine wat zorgde voor een gezellige sfeer.

  Om 17.30 uur waren de wedstrijd in de poulefase gespeeld en werd de inwendige mens gevoed met een heerlijk broodje kroket of frikandel verzorgd door de dames achter de bar.

  Rond 18.00 uur gingen de nummers 1 en 2 van de zes poules en de 4 beste nummers 3 door naar de winnaarsronde, de overige 8 deelnemers gingen verder in de verliezersronde 

  Na de kwartfinale van de verliezersronde waren er nog 4 kanshebbers, te weten Marcel van den Belt, Marcel Dedden, Jarno van den Belt en Josje Breunesse. Marcel van den Belt wist de strijd tussen de Marcels te winnen met 2 – 1 in legs en kwam in de finale een bekende tegen, te weten Jarno van den Belt die van Josje won met 2 - 0. In een spannende finale wist Marcel met 3 – 1 te winnen van Jarno en dus ging Marcel met een lekker vleespakket naar huis.

  Na de kwartfinales in de winnaarsronde waren er hier ook nog vier kanshebbers en was voor deze darters hun middag en avond al geslaagd, ze gingen met een vleespakket naar huis. Maar niets bleek minder waar, alle vier de overgebleven darters zetten hun beste beentje voor om de finale te bereiken. In de eerste halve finale bleek Jelle Klein Nienhuis te sterk voor Germ Beersma met 4 – 0 in legs, en in de tweede was Leon Koot met 4 – 1 te sterk voor Lars de Roos.

  De troostfinale ging dus tussen Germ en Lars en deze wedstrijd eindigde in een 2 – 4 overwinning voor Lars die dus als 3e eindigde. De grote finale werd gespeeld tussen Jelle en Leon en na een spannende strijd wist Jelle zich te verzekeren van de titel met een 5 – 3 winst.

  De organisatie had ook een prijs geregeld voor de hoogste finish, en ook deze ging naar Jelle Klein Nienhuis door een hoogste finish van 109 nadat hij ook al een finish van 98 had genoteerd.

  Voor een 180 score had de organisatie een gratis consumptie ter beschikking gesteld, echter was er niemand die de drie pijlen in één beurt in de triple 20 wist te deponeren.

  Onderstaand de winnaars van de 10e editie van het CVVO Darts Championship:

   

  Hoogste finish                        Jelle Klein Nienhuis (109)

  Winnaar verliezersronde       Marcel van den Belt

   

  Nummer 4                              Germ Beersma

  Nummer 3                              Lars de Roos

  Nummer 2                              Leon Koot

  Winnaar                                 Jelle Klein Nienhuis

   

  Via deze weg willen wij als organisatie het barpersoneel ontzettend bedanken (zonder jullie zou het niet zo gezellig geweest zijn). En iedereen die meegedaan heeft aan het toernooi natuurlijk ook ontzettend bedankt !!

   

  Organisatie CVVO Darts Championship:

   

  Tom Meijer

  Mark Verhoeff

  Peter Koehoorn

  Tjeerd van Netten

  Michiel Drenth