• Afgelopen zaterdag was er weer de snertloop als traditionele opening van het nieuwe kalenderjaar.
  Door de werkzaamheden die in Lemmer plaatsvinden op dit moment werd er door de organisatie een nieuwe route bedacht voor de snertloop.
  Met behulp van vele vrijwilligers kon ook de veiligheid van de lopers weer worden gegarandeerd.

  De nieuwe route van 7 kilometer die nu gelopen moest worden ging door Lemmer Noord en bleven de lopers aan de \'CVVO-kant van de Rondweg\'.
  Op bijgevoegde routes is te route te zien, en kunnen de lopers zich alvast voorbereiden op de volgende snertloop van 2019.
  Terug van weggeweest was ook weer de korte route. Deze was 4,2 km, dus voor elke loper was er een mooie route.

  Was verleden jaar ijzel de spelbreker dat de snertloop niet kon door gaan helaas, nu waren de weersomstandigheden prachtig met een prima temperatuur van ongeveer 7 graden en weinig wind.

  Om klokslag half 3 schoot Cor Koehoorn de 62 lopers weg en konden de vele toeschouwers hun plekje langs de routes opzoeken.
  Elke loper liep zijn eigen tempo en werden de diverse groepjes gevormd.

  Onze hoofdtrainer Daniel Schmidt liep ook mee en liep een tijd van 38 minuut en 50 seconden, waarmee hij keurig 26e werd.
  Onze oud-voorzitter Wieger Miedema liet zich ook zijn beste kant zien en liep de lange route, waarmee hij 42e werd in 43.07.
  Leuk om te zien was dat vader Klaas en dochter Marrit Lemstra de lange route gezamenlijk liepen, waarbij Marrit net iets eerder over de streep kwam om 39e te worden met een tijd van 42.30.

  De rode lantaarn bij de lange route bij de dames was Petra Kelderhuis, ze werd 41e met een tijd van 42.58. De rode lantaarn bij de heren ging naar Michel Meijer met een tijd van 44.08, klasse Michel.
  In totaal deden 43 deelnemers de lange route, waaronder 7 dames. Aan de korte route deden 18 deelnemers mee (3 vrouwen), en 1 deelnemer stapte halverwege af.

  Ongeveer om 4 uur in de middag opende de voorzitter Wim Brugman de nieuwjaarsreceptie en hier werden de winnaars bekend gemaakt van de snertloop.
  De lange route werd gewonnen door Rene Schaap met een tijd van 25.13, een Lemster record voor onze nieuwe route. Henk Jan Steneker werd 2e met een tijd van 27.06 en de broer van Rene, Jelmer Schaap, werd 3e met een tijd van 27.43.
  Bij de dames die de lange route liepen werd Bianca Duursma de winnares met een tijd van 30.18 (algeheel 7e), Ankie Kuipers werd 2e met een tijd van 34.55 (algeheel 18e) en derde werd Silvia Schultz met een tijd van 39.38 (algeheel 29e).

  De korte route werd gewonnen door Stefan Visser met een tijd van 19.21, ook deze tijd was goed voor een Lemster record. Tweede werd Floor Tuinstra met een tijd van 20.28 en derde werd Jorrit Visser met een tijd van 20.48.
  De snelste vrouw was Femke Berg met een tijd van 26.49 (algeheel 16e) voor Annet de Vries (27.11, algeheel 17e) en Miranda van der Tweel (27.30, algeheel 18e).

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook afscheid genomen van Laila Vermeer en Petra van der Wal, die na ruim 10 jaar trouwe dienst afscheid namen van hun werk bij CVVO. Bedankt dames !!

  Ook wil de organisatie de Beach Club Lemmer bedanken voor de heerlijke snert, tevens willen we de vele vrijwilligers bedanken die de controleposten bemanden.

  Tot slot werd besloten om deze nieuwe routes voortaan te handhaven, dus kunnen alle lopers alvast beginnen met hun training voor de volgende snertloop.

   

  Uitslagen snertloop