• Taaie ploeg Gorredijk strooit zand in de machine

  Zaterdag 14 mei 2022

  Op deze zonovergoten sloep-roei zaterdag was het voor de mannen van de JO17-1 flink zweten geblazen. Op het heetst van de dag om 13.45 in en tegen Gorredijk, en dat ook nog op een zweterig en heet kunstgrasveld.

  Gelukkig kon het vandaag in ieder geval niet aan de voorbereiding liggen, die was na een weekendje rust vorige week zaterdag nog weer opgevuld met een oefenwedstrijd in en tegen Be- Quick Dokkum, een ploeg uit de andere Friese hoofdklasse. In een van onze betere wedstrijden van dit seizoen konden we op eenvoudige wijze een 0-5 overwinning bijschrijven, waar zonder te overdrijven er ook een 0-8 zou hebben ingezeten, waren wij minder royaal omgesprongen met het missen van 100% kansen.

  Enfin, vandaag stond de taaie ploeg van Gorredijk op het menu, met als toetje in de mogelijke nacompetitie, waarvoor we nog steeds ongeslagen op koers liggen. In de eerste helft stonden onze spijsverteringskanalen wijd open, en hadden we duidelijk(er) afstand van de thuisploeg moeten nemen. Via een combi van Tije naar Trevor kwamen we weliswaar verdiend op een 0-1 voorsprong, maar stond later tot twee keer de paal verder succes in de weg en verzuimden diverse doorgebroken voorwaartsen de mannen van Gorredijk definitief de nek om te draaien. Aan het eind van de eerste helft moest Trevor noodgewongen het veld verlaten met een enkelblessure.

  De rust bracht vandaag echter helaas ook een ommekeer in het spelbeeld, en daalde het spelniveau aan de zijde van CVVO met eenzelfde percentage als dit bij Gorredijk steeg, en aldus waren de rollen nu omgedraaid.

  De geoliede voetbalmachine van vorige week in Dokkum leek nu verworden tot een sputterend en stotterend aggregaat van Russische makelij, en moest zich nu beperken tot het tegenhouden.

  De hoop dat dit zo lang goed zou gaan tot aan het laatste fluitsignaal bleek net zo ijdel als die van PSV op het landskampioenschap, zeker als Gorredijk vanuit een hoekschop de gelijkmaker inkopt; 1-1.

  Gelukkig blijft de kater van een nederlaag ons vandaag bespaard, maar moeten we wel beschaamd constateren dat ons optreden vandaag gewoon niet goed genoeg was voor 3 punten, en dat we uiteindelijk blij moeten en mogen zijn met dit ene puntje.

  Tenslotte liggen we nog wel steeds op schema, en hebben we ons dit dipje wellicht kunnen permitteren, zeker als de mannen van Gorredijk zich aan de afspraak houden om onze directe concurrent Joure volgende week in eigen huis te gaan verrassen.

  Wij zullen echter onverkort van onze eigen krachten moeten blijven uitgaan, ons team heeft bewezen tot veel beter in staat te zijn dan vandaag -zeker in de 2e helft- is vertoond.