• Verdraagzaamheid a.u.b.

  Verdraagzaamheid a.u.b.

  Lemmer, 13 oktober

  Vandaag neemt Amsterdam afscheid van haar Burgemeester. Zijn afscheidswoorden waren: "Zorg goed voor onze stad en voor elkaar." Hoeveel dit teweeg heeft gebracht hebben we allemaal kunnen zien. Maar hoe goed zorgen wij eigenlijk voor elkaar bij CVVO?

  Als voorzitter krijg ik de laatste tijd geluiden van vrijwilligers die zich voor de vereniging inspannen dat zij zich ronduit geschoffeerd voelen door anderen binnen de vereniging. Zelfs vrijwilligers onderling maken er op zijn tijd een potje van. Ik zal zomaar een aantal voorbeelden noemen die sinds vorige week spelen:

  • Bardienstmedewerkers die commentaar krijgen over de hoeveelheid schuim op het bier en het aantal milliliters minder per glas.
  • Willekeurige klachten aan het adres van willekeurige personen over het ontbreken van de loterij.
  • Algemene opmerkingen bij het verlaten van de kantine in de richting van andere vrijwilligers dat het weer k??. was geregeld!
  • Insinuaties, roddel en achterklap over het minder aanwezig zijn van voormalige vaste krachten in de kantine.
  • Opkomsten bij voorlichtingsavonden die tragisch laag zijn.
  • Commentaar op de inzet van diegenen die elke week een scheidsrechter trachten in te zetten voor elk team.
  • Ruziënde leiders onderling.

   Dit was een willekeurige greep uit hetgeen deze week tot mij kwam.

   Als ik de woorden van Van der Laan er weer even bij mag halen en licht aan mag passen:

   

  "Zorg goed voor onze vereniging en voor elkaar."

   

  Een beetje meer verdraagzaamheid a.u.b. in onze club. Laat het slechte voorbeeld van de maatschappij die steeds ruwer en individueler lijkt te worden een inspiratie zijn om het op de club juist beter te doen. Daar hebben we toch geen schoolmeesters op de club voor nodig om het individu aan te moeten spreken? Daar kunnen wij elkaar toch in steunen?

  Dat onze vrijwilligers niet betaald krijgen maakt ze niet waardeloos, het maakt ze voor de club en haar leden juist onbetaalbaar. Het zou prettig zijn voor iedereen als we ons daar ook naar zouden gedragen, toch?

  Ik wens iedereen weer een sportief en prettig weekeinde toe met af en toe een complimentje voor een ieder die zich inzet voor onze vereniging. Zij verdienen het.

   

  Wim Brugman (Voorzitter)