• CVVO JO 17-1 op eigen veld strijdend ten onder tegen Bolsward

  Zaterdag 26 september 2020

  Als we onze minister van Medische Zorg en Sport moeten geloven is het 2 minuten voor twaalf, en is het wachten op het moment dat er geen publiek meer langs de lijn, of erger nog, zelfs niet meer gevoetbald mag gaan worden.
  Met deze dreiging in het achterhoofd vandaag dus nog maar even extra genieten langs de lijn, en dat kon ook nog eens -in tegenstelling tot hetgeen ons eerder door de weerprofeten in het vooruitzicht was gesteld- onder alleszins te pruimen weersomstandigheden.

  Vanuit de krochten van de zuidwesthoek van de provincie, waar het vrouwtje van Stavoren met een schalkse blik pleegt uit te kijken over het IJsselmeer was het jonge KNVB-talent Jurjen Agricola naar ons sportpark afgereisd. Om 10.30 uur was hij door de bond gestrikt voor de zware, doch dankbare taak om als arbiter het duel der giganten in de hoofdklasse tussen CVVO JO17-1 en SC Bolsward JO 17-1 in goede banen te gaan leiden.

  Waar de mannen van CVVO zich vorige week met een knappe en betrekkelijk bescheiden 1-3 winst van Zeerobben hadden ontdaan, hadden de mannen van Bolsward hier iets royaler uitgepakt, en met een meedogenloze 12-0 de ploeg van Leovardia retour richting Ljouwert gestuurd.

  Ook vandaag hadden de mannen uit Bolsward er weer zin in, en kwamen -er van uitgaande dat de kleedruimtes bij CVVO zouden zijn gesloten- reeds geheel omgekleed in Lemmer aan.

  Om 10.30 uur konden de beide teams dan eindelijk worden losgeblazen door scheids Jurjen, die al na enkele minuten zijn scoreboekje tevoorschijn moest halen toen het team van Bolsward zomaar door de nog niet geheel uitgeslapen CVVO-linies heen kon breken en simpel de 0-1 kon binnentikken.

  Een dikke en onnodige streep door de rekening, maar gelukkig toonden onze mannen veerkracht en konden gaandeweg steeds meer tegenwicht bieden tot op een gegeven moment Joute Pieter werd gelanceerd en bruusk in het het stafschopgebied werd gevloerd. De toegekende penalty werd door Jens onberispelijk en opgelucht -via de onderkant lat- ingeschoten, waardoor de weegschaal weer in balans was; 1-1. Nog voor het verstrijken van de eerste helft wist Tymen via een strakke schuiver de stand naar een voor CVVO begrippen nog draaglijkere 2-1 te brengen, en konden we daarmee fluitend aan de limonade, met het snode plan om het karwei in de 2e helft dan maar even af te maken.

  De tweede helft lukte er bij CVVO echter veel niet, en bij de mannen uit Bolsward daarentegen veel wel. Na de vrij zure gelijkmaker van Bolsward, die de stand op 2-2 bracht, maar waarbij als bekend de zaak nog beide kanten op kan draaien zou in de daaropvolgende fase de ploeg die zou scoren ook wel de ploeg gaan worden die met de uiteindelijke winst aan de haal zou gaan.

  Helaas voor de mannen van CVVO ontbreekt het dan daarbij net aan dat beetje geluk, en moeten zij toezien dat ondanks een man meer situatie -ontstaan doordat een speler van Bolsward met 2x geel de kleedkamer voortijdig kon opzoeken- de ploeg uit Bolsward aan het langste eind trekt, en zich door de 2-3 binnen te tikken dan aan het einde tot matchwinnaar mag uitroepen.

  Een vrij rampzalige dag dus voor onze JO 17 teams, die toevallig vandaag alle vier thuis zouden spelen, maar waarvan uiteindelijk alleen de dappere équipe van de JO 17-2 de winst en dus de 3 punten in huis kon houden.