• VTT toernooi in Joure duurt voor CVVO JO15-1 twee wedstrijdjes te lang...


  Zaterdag 18 januari 2020

  Slechts enkele weken onderweg in het prille nieuwe jaar had de “winterstop” zich voor onze JO 15-1 zich tot nu toe beperkt tot een enkele verdwaalde vrije zaterdag. Zo waren we van de laatste competitiewedstrijd op 7 december een week later via een gewonnen oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys JO15-2 weer een week later zomaar in de zaal terechtgekomen voor het KNVB Kersttoernooi. Na een glorierijke strijd in de Sneker sporthal en de voortzetting een dag later in de Blauw-Withal in Heerenveen was de trieste balans dat we beide poules ongeslagen winnen met een doelsaldo van 31 voor en 0 tegen, maar toch met legen handen naar huis moesten na de volkomen nutteloze tussenfinale sneu met 1-0 van Heerenveen te verliezen…

  Dan toch maar liever in de onoverdekte grote zaal op het D-veld oefenen tegen Urk JO15-1 en waar we deze divisionisten op Urk eerder in het seizoen nog met een gelijkspel langszij moesten laten komen waren we nu op eigen bodem heer en meester en sloten we deze pot fraai af met een 2-1 overwinning.

  Een dergelijke voorbereiding belooft dus veel voor het vervolg en met hooggespannen verwachtingen verplaatste onze karavaan zich dan vanochtend richting de velden van SC Joure, alwaar wij mochten deelnemen aan het VTT toernooi met kans op een ticket naar het NK in Oud-Beijerland. In een sterk bezet deelnemersveld van een tiental teams van grote naam zouden wij het drietal poulewedstrijden openen tegen Bolsward JO 15-1. In een gelijk opgaande strijd trokken de mannen van CVVO het initiatief langzamerhand naar zich toe, maar leek de speeltijd van 2x11 minuten kort om het verschil te kunnen maken. Kennelijk moet Olov gegriezeld hebben bij het idee van een dreigende remise, en besloot hij om 24 seconden voor het eindsignaal een voorzet met het hoofd tussen de palen te doen belanden; 1-0 en een mooie opsteker om mee te beginnen.

  De tweede wedstrijd tegen derde divisionist HFC uit Hoogkerk zou onze mooiste worden van dit toernooi, met veel strijdlust en beleving. Hier bleek echter ook dat je in deze categorie 100% scherp en alert moet zijn, en dat elk foutje gelijk genadeloos afgestraft wordt. Dit overkwam ons dan ook en zo dropen we hier met een sneu 0-1 verlies van het veld.

  Als we dan de derde poulewedstrijd tegen het Leeuwarder FVC zouden winnen was er nog niets aan de hand, maar toen we hier zomaar weer op een 0-1 achterstand kwamen leek onze droom van een mooie eindklassering als een lachgasballon op trance party leeg te lopen, maar gelukkig konden Tije en Tymen de ultieme veerkracht gestalte geven door respectievelijk de 1-1 en de 1-2 binnen te werken, zodat we ons konden gaan opmaken voor de kwartfinale.

  Hier liepen we zowaar de gastheren van SC Joure JO 15-1 tegen het groen-witte lijf, en moesten we verrassenderwijs constateren dat de batterijen van de anders zo onvermoeibare CVVO-konijntjes niet van het fabricaat Duracell bleken te zijn. In een slappe wedstrijd, waarin we niet mochten mopperen dat de mannen van Joure zomaar een aantal opgelegde kansen niet wensten te verzilveren werd uiteindelijk ook hier een foutje –van het liefste konijntje, dat dan weer wel- genadeloos afgestraft en dropen we met een terechte 1-0 klop van het veld.

  De “schrale troostfinale “ om de 5e/6e plek bracht ons tegenover de oranje mannetjes van het Zwolse CSV’28 en met de diverse “battery low” lampjes heftig knipperend konden we ook hier het verschil niet meer maken, en knalde de forse Zwolse middenvelder zijn team halverwege de tweede helft naar een 1-0 voorsprong, en moesten we uiteindelijk dan maar genoegen nemen met een 6e plaats.
  Een volledig opgeladen CVVO JO 15-1 in goeden doen had hier grif meer uit kunnen halen, maar er zijn altijd van die dagen dat het allemaal even niet mee zit, volgende keer beter mannen!