• Zegereeks CVVO JO 19-1 strandt op de Robbenplaat

  Zaterdag 8 april 2023

  Wat de weersomstandigheden betrof zouden we vandaag in ieder geval een stuk beter af zijn dan vorige week, maar of dit ook voor onze tegenstander van vandaag zou gaan gelden zou dan nog maar moeten blijken.

  Waar in de vorige edities de mannen van Zeerobben bij ons in Lemmer te gast waren, werden wij nu in Harlingen verwacht, daags tevoren nog het toneel van een opvoering van de paasklassieker The Passion. In dit kader waren alle rotondes hier tijdelijk omgedoopt tot kruisigingen, en was het uitkijken geblazen voor afgevallen spijkers, maar gelukkig konden we uiteindelijk zonder lekke banden het sportpark de Robbenplaat opdraaien.

  Hier wachtte ons de confrontatie met het team van de Ouwe Seunen, een team dat zich na zes gespeelde wedstrijden van een zeer wisselvallige kant heeft laten zien, met 4 nederlagen tegen Balk, Harkema en Buitenpost en Heerenveense Boys. Wie nu dacht dat vandaag een appeltje- (paas)eitje zou worden voor de mannen van CVVO had het goed mis.

  Natuurlijk was er het gemis van een zieke Christiaan en een crossende Jelmer, vandaag verdienstelijk ingevuld door Justin en Stefan.

  De eerste 20 minuten waren duidelijk voor CVVO, maar de mannen van Zeerobben stonden vandaag goed te voetballen en gaven met name verdedigend heel weinig weg. Als je dan als CVVO de spaarzame kansjes niet benut, dan gebeurt er aan de andere kant het onvermijdelijke als de Harlingers uit een snelle uitbraak de 1-0 binnen counteren, een streep door onze rekening, maar wellicht ook weer een nuttige wake-up call.

  Uit het daaropvolgende tegenoffensiefje van CVVO vloeit voor de Zeerobben heel weinig bloed, en mogen we Keeper Lars en de doellat nog dankbaar zijn dat de score voor de thuisclub niet verder oploopt.

  In de tweede helft worden er aan de kant van CVVO enkele positiewisselingen doorgevoerd, maar het daarmee beoogde effect blijft binnen de perken, al ziet Dinand zijn richting de kruising gekopte bal nog in de handen van de Robbenkeeper belanden.

  Het team van Zeerobben moet uitgerekend vandaag in haar betere doen zijn geweest, want in de 57e minuut dreigt het noodlot andermaal voor de mannen van CVVO toe te slaan als Frank zijn tegenstander iets te nadrukkelijk opzij zet (lees: neerhaalt) in het strafschopgebied en de bal tot zijn grote schrik daarvoor op de stip ziet verschijnen. Hier maakt keeper Lars zijn reputatie als penalty-killer weer eens waar door de goed ingeschoten strafschop uit de linkerhoek te boksen.

  Verbeten proberen de mannen van CVVO deze opsteker een aansteker te laten zijn voor een gooi naar de gelijkmaker, maar de mannen van Zeerobben staan vandaag goed en wensen ons vandaag -en waarom zouden ze ook -niets cadeau te geven. Uiteindelijk is het aan onze man-of-the-match keeper Lars te danken dat er bij het laatste fluitsignaal een schamele 1-0 in plaats van 3-0 voor Zeerobben op het scorebord staat.

  Hoewel niet echt slecht gespeeld zat er voor de mannen van CVVO vandaag niet meer in, en moeten wij onze in 2023 nog ongeslagen status dan hier maar op de Robbenplaat achterlaten, en kijken of we -bevrijd van deze druk- het team van Balk volgende week het vuur na aan de scheenbeschermers kunnen leggen.