• Zure nederlaag in het Heerenveense voor dapper strijdend CVVO 2

  Zaterdag 23 september 2023

  Na een drietal dappere, maar vergeefse pogingen om een paar schamele punten te veroveren in de eerste ronde van de beker stond vandaag voor onze onvolprezen reserves van CVVO 2 de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse op het programma.

  Trainer Hedzer had weer de altijd lastige taak om uit het flink uit de kluiten gewassen spelersaantal een keuze te maken en te balanceren op het dunne danskoord van enerzijds de kwalitatief beste opstelling en anderzijds de altijd hongerige groep die dan amechtig hijgend in de startblokken van de dug-out of zelfs daarbuiten achter moet blijven, geheel begrijpelijk ook smachtend naar de zo begeerde speelminuten.

  De eerste competitiewedstrijd liet de mannen van CVVO op het complex van Heerenveense Boys aan de Rottumerweg aanbelanden, alwaar de kans op het vinden van een parkeerplekje bijkans kleiner is dan die op het Europees overwinteren van Ajax dit seizoen.

  Om 12.15 uur stonden beide teams dan klaar voor de aftrap en na het ook bij de senioren gebruikelijke aftasten ontspon zich een aanschouwelijk duel met kansen over en weer tussen twee teams die bitter weinig voor elkaar onder wensten te doen.

  Kansen genoeg voor de Heerenveense Boys om de score te openen, maar naarmate het succes bij de groenen uitbleef kroop blauw-wit gaandeweg uit de schulp en wist zowaar na een half uur brutaal een voorsprong te nemen als Jelle na een vergeefs afgeslagen aanval de bal via de voet van de Heerenveen goalie over de doellijn ziet rollen; 0-1.

  Tot aan de rust weet de ploeg van CVVO -hoewel met soms kunst- en vliegwerk – de voorsprong beet te houden, met de wetenschap dat de mannen van Heerenveen zich vroeg of laat wel bij keeper Celvin zullen melden voor iets dat ruikt naar een tegentreffer.

  In de 2e helft worden dan aan de kant van CVVO enkele wissels doorgevoerd en weet het team de aanvalsgolven van Heereenveen in eerste instantie nog prima paroli te bieden, al moet Jelle zijn uitschuifbare rechter nog wel een keer in de strijd gooien om een zekere treffer van Heerenveen -tot ontsteltenis van het reeds juichende Heerenveen publiek 😊- van de doellijn te halen.

  Helaas is het even later dan toch raak voor Heerenveen als hun broodmagere spits de -toegegeven gezien het spelbeeld ook wel verdiende- gelijkmaker achter de CVVO-keeper werkt; 1-1

  Helemaal zuur wordt het dan voor CVVO in de laatste 10 minuten; eerst wordt Frank door 3 Heerenveense Boys gemangeld en daardoor ongewild gelanceerd op een vierde Boy. Tot onbegrip van iedereen langs de lijn trekt de scheidsrechter in plaats van geel voor een van de Boys zelfs een directe rode kaart voor Frank, die daarop verbijsterd het veld moet verlaten.

  Met 10 man moet het ook wel lukken om hier in ieder geval nog een punt voor de moeite mee te nemen, maar zelfs dat wordt onze jongens niet gegund als eerder genoemde spits in de slotminuut andermaal toeslaat en de bal met een boog in het doel ziet verdwijnen; 2-1.

  Een zure nederlaag voor de mannen van CVVO, maar met de vandaag vertoonde inzet en strijdlust kunnen de eerste punten nooit meer lang op zich laten wachten.